tirsdag 14. januar 2014

Nyttårsforsetter


Jeg har dårlig erfaring med nyttårsforsetter. De har en tendens til å blekne veldig raskt, i hvertfall hvis de er store, omfattende og veldig konkrete.


En jul med tid til å tenke har imidlertid formet en ny tanke. Ordlyden er ikke min egen, jeg er ganske sikker på at det er tekst fra reklamen til "KID" - nemlig "Få det fint". For KID handler det sannsynligvis om at vi skal kjøpe flest mulig av deres produkter for å «stashe» opp interiøret. Men jeg har tatt ordene litt lenger. Å få det fint, handler ikke (bare) om å fylle sofaen med puter.

Å få det fint er å kjenne på magefølelsen. Enten det er å trives på jobben, å være forhøyd med fargene på soverommet, å like det en ser i speilet. For meg – ikke for de andre.

Og det er det nyttårsforsettet handler om! Å gjøre noe med det du ikke er fornøyd med. Kanskje vil du forandre alt? Ja vel, men er det mulig? Kanskje ikke, men da må du bli enig med deg selv at det du har og er, er greit. I hvert fall inntil du kan gjøre noe med det.

Hva skal jeg gjøre noe med? Ja si det? Det er en prosess som så vidt har startet. En viktig del av prosessen er også å finne ut hva jeg IKKE skal gjøre noe med. I hvert fall ikke nå. Så er det alt jeg lyst å gjøre, men som jeg ikke får helt til. Kanskje tiden ikke er moden? Da må jeg ha det fint med å legge det på vent. Så er det å ta tak i noe og gjøre det. Når det er gjort, handler det om å glede seg over at det er gjort og at det forhåpentligvis er med på å «få det fint» - for meg og ikke for ALLE ANDRE. Det teller nemlig ikke i denne sammenhengen.

1 kommentar:

Silkeline sa...

Såååå utrolig bra skrevet!!!!!!!!!!!
Dette var så kloke ord og noe vi alle og enhver burde ta lærdom av og bli inspirert av! jeg ble ihvertfall inspiret til tusen :-) Nå skal jeg sitte her i sofaputene mine og kooooose meg med hekletøyet og bare like tilværelsen og ha det bra!! :-))))